"Delta đenerali" osiguranje likvidiralo poziciju u "Jafi"

Bez autora
Jun 30 2011

Domaća osiguravajuća kuća "Delta đenerali" izašla je iz vlasničke strukture fabrike konditorskih proizvoda "Jafa" iz Crvenke, pošto je prošle nedelje prodala 1,5 odsto akcija ovog preduzeća po ceni od 10.000 dinara. Kupac ovih akcija, kako ističe SIG, bila je kompanija "Koust prodakts limitid" koja je stigla do udela u "Jafi" od 6,2 odsto i tako postala drugi najveći akcionar u vlasništvu ovog konditora. Akcionar sa najvećim vlasničkim udelom u "Jafi" trenutno je, prema podacima Centralnog registra za hartije od vrednosti, "Kapastar Limitid", sa 79,6 odsto akcija od ukupne emisije. "Kapastar grupa" je proizvodno orijentisana korporacija koju, pored fabrike biskvita i keksa "Jafe", čini još pet fabrika - fabrika kartona u Umci, beogradska fabrika ambalaže Avala Ada, fabrika Hartije Beograd i Geomašina - Beograd. "Jafa" je u prošloj godini zabeležila poslovni prihod od 2,5 milijardi dinara, što je povećanje od 9,5 procenata, dok je neto dobitak bio izuzetno nizak, 8,5 miliona dinara, što je pad od 92 odsto u odnosu na 2009. godinu.

"Delta đenerali" osiguranje likvidiralo poziciju u "Jafi"Domaća osiguravajuća kuća "Delta đenerali" izašla je iz vlasničke strukture fabrike konditorskih proizvoda "Jafa" iz Crvenke, pošto je prošle nedelje prodala 1,5 odsto akcija ovog preduzeća po ceni od 10.000 dinara, objavila je juče brokerska kuća "Sinteza invest grup" (SIG).

Kupac ovih akcija, kako ističe SIG, bila je kompanija "Koust prodakts limitid" koja je stigla do udela u "Jafi" od 6,2 odsto i tako postala drugi najveći akcionar u vlasništvu ovog konditora.

Akcionar sa najvećim vlasničkim udelom u "Jafi" trenutno je, prema podacima Centralnog registra za hartije od vrednosti, "Kapastar Limitid", sa 79,6 odsto akcija od ukupne emisije.

"Kapastar grupa" je proizvodno orijentisana korporacija koju, pored fabrike biskvita i keksa "Jafe", čini još pet fabrika - fabrika kartona u Umci, beogradska fabrika ambalaže Avala Ada, fabrika Hartije Beograd i Geomašina - Beograd.

"Jafa" je u prošloj godini zabeležila poslovni prihod od 2,5 milijardi dinara, što je povećanje od 9,5 procenata, dok je neto dobitak bio izuzetno nizak, 8,5 miliona dinara, što je pad od 92 odsto u odnosu na 2009. godinu.

Akcije Jafe u jučerašnjem trgovanju na Beogradskoj berzi pale su za 10 procenata, na 9.000 dinara, a na ovoj ceni tržišna kapitalizacija ovog konditora iznosi 1,06 milijardi dinara (10,3 miliona evra).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik